Svensk juleskinke
Svensk juleskinke Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
3t
totalt
24t

Svensk juleskinke

nivå
Middels
aktiv
3t
totalt
24t

Svensk juleskinke

Det er gratineringsblandingen som gjør hele skinkesteken. Eggeplommer, rikelig med sennep og litt sukker. Og strøkavring til slutt. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (146 stemmer)
I Sverige serveres juleskinka tradisjonelt med kokte poteter, prinskorv, svenske «köttbullar», rødkål, brunkål og brun saus. Dette er også nydelig julepålegg, og passer godt til waldorfsalat. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Skinkestek(surret)
2dl
2ss
Sennep(grov)
1ss
Brunt sukker(eller honning)

SLIK GJØR DU

  1. Gni kjøttet inn med salt, dekk det med folie og sett det kjølig natta over. 

  2. Skyll kjøttet og pakk det inn i aluminiumsfolie og stikk inn et steketermometer i den tjukkeste delen. 

  3. Stek skinka på 160 grader i 2,5-3 timer til kjernetemperaturen er 70 grader. Avkjøl, og ta deretter av nettet og skjær av svoren, men ikke skrap bort alt fettet.

  4. Bland sammen eggeplommer, sennep og sukker, og smør det på skinka. Strø på kavring. 

  5. Gratiner under grillelementet eller på 225 grader i 10-15 minutter til glasuren er gyllen. Avkjøl og server.

Det er gratineringsblandingen som gjør hele skinkesteken. Eggeplommer, rikelig med sennep og litt sukker. Og strøkavring til slutt. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (146 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN