Svin Mao
Svin Mao Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Svin Mao

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Svin Mao

Denne kinesiskinspirerte retten er blitt en skikkelig klassiker på Smalhans. Her kan du også gjerne bruke ribberester

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (4 stemmer)
Denne kinesiskinspirerte retten er blitt en skikkelig klassiker på Smalhans, hvor Dagbladets kokk Karla Siverts er kjøkkensjef. Her kan du også gjerne bruke ribberester. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Svineribbe(ferdig dampet)
7ss
Soyasaus(helst tjukk, kinesisk,hvis ikke bland litt sukker i vanlig soyasaus)
Koriander(frisk)

SLIK GJØR DU

  1. La ribba dampe eller småkoke under lokk i minst 3 timer. Ha på vann til det nesten dekker ribba, og ha gjerne godt med hvitløk og ingefær, samt et par laurbærblader og 1 limeblad i vannet. Den skal putre til den er mør.

  2. Bland sammen tykk kinesisk soyasaus, ingefær, brunt sukker, sesamolje, limejuice og chili. Hvis du ikke har kinesisk soyasaus, kan du bruke vanlig soyasaus og blande med litt sukker. Men det beste er å skaffe en tykk kinesisk soyasaus.

  3. Del ribba i biter. Ha rikelig med olje i en god og varm panne. Stek kjøttet så det blir sprøtt og gyllenbrunt. Glaser med soyadressingen til slutt.

  4. Server med en frisk salat og rikelig med koriander. 

Denne kinesiskinspirerte retten er blitt en skikkelig klassiker på Smalhans. Her kan du også gjerne bruke ribberester

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN