Sweet pickle relish (agurkmix) Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Sweet pickle relish (agurkmix)

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Sweet pickle relish (agurkmix)

AGURKMIX: Denne relishen av agurk, paprika og løk passer utmerket til pølse eller hamburger.

Foto: Merethe Hommelsgård

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.3 (77 stemmer)
Lag din egen agurkmix, det er ikke så vanskelig! Wursts sweet pickle relish er virkelig verdt å prøve som topping på pølsa eller hamburgeren.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Saltlake

5dl
5dl
1stk
Agurk(i terninger)
1stk
Løk (kepaløk)(i terninger)
0.5stk
Paprika(rød, i terninger)
1ts
Selleriblad(tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Del agurken på langs og fjern kjernen. Dette gjøres enkelt med en skje. 

  2. Skjær så agurken i små terninger.

  3. Hakk løk og paprika i terninger Legg de oppkuttede grønnsakene i saltlake i minimum en time.

  4. Mens grønnsakene ligger i saltlake koker du opp 3 dl eddik, tilsetter sukker og rører til det er oppløst. 

  5. Fyll så et norgesglass (husk å koke glasset før bruk slik at det er helt rent) med grønnsaker, la det være igjen ca. 1 cm til kanten av glasset. 

  6. Tilsett krydder og lake før du lukker lokket. La det stå kjølig i minst tre dager før bruk.

AGURKMIX: Denne relishen av agurk, paprika og løk passer utmerket til pølse eller hamburger.

Foto: Merethe Hommelsgård

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.3 (77 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN