Sylta laks Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t

Sylta laks

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t

Sylta laks

SPENNENDE VARIANT: Sylta laks, lages som sursild, men med laks.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.2 (14 stemmer)
Dette er supergod og enkel mat som er kjekt å ha i kjøleskapet, kanskje særlig i dagene før jul. Skjær en skive rugbrød og legg på litt sylta laks og en klatt rømme– det smaker!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Laks(filet, skinn- og beinfri)
1ss
Salt(grovt)
3dl
Hvitvinseddik(eller annen vineddik)
1stk
Rødløk(i skiver)
1stk
Gulrot(i skiver)
1ss
Nellik(nellikspiker)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær laksefileten i terninger og vend inn salt. La fisken ligge i saltet et par timer, slik holder den seg fastere når den syltes. 

  2. Kok opp en lake av eddik, krydder og grønnsaker. 

  3. Legg laksebitene på et skinnende rent sylteglass, og hell over laken. Når det hele er avkjølt, er laksen klar, men la det gjerne stå over natta for å få ekstra god smak. Skru på tett lokk og oppbevar den sylta laksen i kjøleskapet. 

SPENNENDE VARIANT: Sylta laks, lages som sursild, men med laks.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.2 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN