nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t
Sylta laks
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t
Sylta laks
SPENNENDE VARIANT: Sylta laks, lages som sursild, men med laks.
Foto: Mette MøllerDette er supergod og enkel mat som er kjekt å ha i kjøleskapet, kanskje særlig i dagene før jul. Skjær en skive rugbrød og legg på litt sylta laks og en klatt rømme– det smaker!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær laksefileten i terninger og vend inn salt. La fisken ligge i saltet et par timer, slik holder den seg fastere når den syltes.
Kok opp en lake av eddik, krydder og grønnsaker.
Legg laksebitene på et skinnende rent sylteglass, og hell over laken. Når det hele er avkjølt, er laksen klar, men la det gjerne stå over natta for å få ekstra god smak. Skru på tett lokk og oppbevar den sylta laksen i kjøleskapet.
SPENNENDE VARIANT: Sylta laks, lages som sursild, men med laks.
Foto: Mette Møller