Sylta pølse og egg Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Sylta pølse og egg

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Sylta pølse og egg

BARSNACKS: Det meste kan syltes, her er oppskrift på syltede øl og pølser fra pølsebaren Wurst i Oslo.

Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.3 (11 stemmer)
Sylta pølse og egg er vanlig snack i utenlandske barer. Lag gjerne ekstra stor porsjon, for dette får nok  bein å gå på.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Saltlake

1dl

Syltelake

1.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Kok egg og kutt pølsa i biter på cirka 1 cm.

  2. Hakk selleristang og paprika i terninger. Skjær løken i skiver.

  3. Legg de oppkuttede grønnsakene i saltlake i minimum én time.

  4. Mens grønnsakene ligger i saltlake, koker du opp eddik og vann til syltelaken.

  5. Fyll glasset med pølsebiter, egg, hakkete grønnsaker, chili og hvitløk. La det være igjen cirka 1 cm til kanten av glasset.

  6. Tilsett krydder og lake, og skru lokket godt til.

  7. La det stå kjølig i minst tre dager før bruk.

  8. Bland sammen ingrediensene til saltlake.

  9. TIPS: Vil ikke saltet løse seg opp? Prøv å varme vannet.

BARSNACKS: Det meste kan syltes, her er oppskrift på syltede øl og pølser fra pølsebaren Wurst i Oslo.

Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.3 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN