Syrlig smør med tyttebær
Syrlig smør med tyttebær Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
15min

Syrlig smør med tyttebær

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
15min

Syrlig smør med tyttebær

TYTTEBÆR: Lag din personlige variant. Dette er syrlig smør med tyttebær.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (19 stemmer)
Når du lager smør av rømme blir smaken litt syrligere enn med fløte. Du kan også bruke creme fraiche, eller en blanding av både rømme og fløte.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.75ts
1ts
Sennep(med estragon)
Tyttebær(hele, smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kjør rømmen på jevn hastighet i en kjøkkenmaskin til den sprekker. Det tar rundt 4-5 minutter. Kjør videre til det begynner å piple ut væske av smøret. Når det begynner å bli gult, stopper du. Da får du et luftig og perfekt syrlig smør. 

  2. Ha smøret over i en bolle, og kna inn salt og litt estragonsennep med hendene. Husk nyvaskede hender! Smak deg fram til smøret smaker slik du ønsker, og hell av væske som pipler ut.

  3. Kna forsiktig inn noen hele tyttebær til slutt. Du kan selvfølgelig smake til smøret med andre urter eller krydder du liker. Safran eller gurkemeie gir en nydelig gulfarge til smøret.

TYTTEBÆR: Lag din personlige variant. Dette er syrlig smør med tyttebær.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN