Taco empanadas
Taco empanadas Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Taco empanadas

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Taco empanadas

PAKKET INN: Empanadas er spansk og betyr ”pakket i deig”. Her kan du bruke tacorester.

Foto: Tom Victor Gausdal

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (26 stemmer)
Om det skulle bli noe igjen etter tacomiddagen er dette en artig måte å bruke opp restene på. Empanadas er spansk og betyr ”pakket i deig”. Som regel er det kjøtt eller bønner i empanadas. I Spania og Latin-Amerika har man spist empanadas i mer enn 500 år. Har du butterdeig i fryseren er det bare å sette i gang. Merk at oppskriften har kjøttdeig som allerede er stekt. Skal du steke den til empanadas, må du beregne litt ekstra tid.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Kjøttdeig(stekt)
1glass
Salsa(medium salsasaus)
1boks(er)
Mais(maiskorn)
1stk
Paprika(eller andre grønnsaker fra tacomiddagen)
100g
0.5boks(er)
Lettrømme(eller seterrømme)
2pakke(r)
2stk

SLIK GJØR DU

  1. Ta butterdeigen ut av fryseren og tin den.

  2. Sett ovnen på 200 grader.

  3. Kjevl deig platene ut i ønsket tykkelse

  4. Stikk deigen ut i rundinger, bruk et stort glass eller en liten skål.

  5. Fordel kjøtt, salsa, grønsaker og ost på den ene halvdelen av butterdeigsrundingene.

  6. Fold  den andre halvdel deig over fyllet og trykk kantene sammen med en gaffel.

  7. Pisk eggene sammen i en bolle.

  8. Leg dine empanads på et stekebrett med bakepapir og pensel de med eggemassen.

  9. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter

PAKKET INN: Empanadas er spansk og betyr ”pakket i deig”. Her kan du bruke tacorester.

Foto: Tom Victor Gausdal

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN