Taco med revet kylling
Taco med revet kylling Oppskrift
nivå
Middels
totalt
1t

Taco med revet kylling

nivå
Middels
totalt
1t

Taco med revet kylling

HØNSETACO: Kylling er ofte brukt i taco, prøv det hvis ikke du har smakt det allerede!

Foto: matprat.no

Oppskrift

Vurdering

Dette er en «vann-i-munnen»-rett. Saftig kylling blandet med en smakfull saus, servert med hot salsa og guacamole. Meksikanske tacos serveres ikke med de harde tacoskjellene mange tror. De serveres i myke maistortilla, som denne. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Salsa

1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
1stk
Mango(i terninger)
2stk
Jalapeño(finhakket)
3stk
Vårløk(finhakket)
2stk
Paprika(grillede i terninger)
1ts
Lime(revet skall)
1ts
Appelsin(revet skall)
2ss
Tequila(kan sløyfes)
1bunt
Koriander(frisk)
0.25stk
Lime(skvis saften)
0.5ts

Guacamole

0.5stk
Lime(skvis ut saften)
0.5ts
2ss
Koriander(finhakket, frisk)

Tilbehør

8stk
8stk
Koriander(stilker)
750g
Kyllinglår(lårfilet)

BBQ-saus

510g
BBQ-saus(flaske med ferdig saus)
2ts
Lime(revet skall)
2ts
Appelsin(revet skall)
1stk
Jalapeño(finhakket)
1fedd
Hvitløk(revet)
1ts
2ss
Tequila(kan sløyfes)
1stk
Lime(skvis ut saften)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen alle ingrediensene til BBQ-sausen. Ha ¼ av sausen i en bolle sammen med kylling lårfiletene.

  2. Hell hermetisk tomat i en sil og la tomatsaften renne av. Bland mango, jalapenõ, vårløk, grillet paprika, skall av lime og appelsin, tequila og koriander sammen i en bolle. Ha den avrente hermetiske tomaten i bollen og rør alt godt sammen. Smak til med limesaft og salt. Ha gjerne i litt ekstra jalapenõ om du liker sterk mat.

  3. Bruk en rund utstikker (10-12 cm i diameter) eller et stort glass og stikk eller skjær ut 2 små maistortilla per lefse. Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.

  4. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Vær forsiktig når du fjerner steinen i avokadoen. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje. Mos avokado i en skål med hjelp av en gaffel. Smak til med limesaft, salt og frisk koriander.

  5. Legg marinerte kylling lårfileter på grillen. Bruk direkte varme og stek et par minutter på hver side, legg dem over på indirekte varme og stek videre til kyllingbitene er gjennomstekte, 4-5 minutter. Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Lårfiletene kan også legges på et bakepapirkledd stekebrett og stekes i ovn på 160 °C i 12-15 minutter dersom du ikke har en grill.

  6. Når lårfiletene er gjennomstekte, riv kyllingkjøttet i mindre biter med hjelp av et par gafler. Bland revet kyllingkjøtt med 2/4 deler av bbq-sausen.

  7. Varm tortillalefser raskt på grillen eller i stekeovn etter anvisning på pakken. 

  8. Legg en god skje jalapenõsalsa på maistortillaene, ha på guacamole og topp med revet kylling. Server med resten av BBQ-sausen og frisk koriander. 

HØNSETACO: Kylling er ofte brukt i taco, prøv det hvis ikke du har smakt det allerede!

Foto: matprat.no

Oppskrift

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN