Tagliata
Tagliata Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Tagliata

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Tagliata

SAKEN ER BIFF: Tagliata med ruccola, parmesan og sitron. Dette er - i all sin enkelhet pg perfeksjon - en av de beste måtene å servere tagliata på.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (28 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Det beste italienerne vet, er en vits her hjemme. Tagliata med ruccola, parmesan og sitron Dette er en av de vanligste måtene å servere tagliata, og i all sin enkelhet og perfeksjon er det en av de beste. Det vanlige er å servere uten annet tilbehør, stivelse har man fått i pastaretten først, og saus er ikke nødvendig. (Vil du likevel ha poteter, riv kokte poteter i biter og stek i olje med hvitløk og urter til de får en deilig og sprø overflate.)Du kan bruke ytrefilet eller annet fint biffkjøtt, men det er vel så vanlig å bruke litt enklere kjøtt, som mørbrad. Ulike stykningsdeler av langtidsmodnet storfekjøtt er nå tilgjengelig i mange butikker — de passer fint.Mye av poenget er å servere kjøttet temmelig rått inni. Da er det ekstra viktig at kjøttet har ligget en stund ved romtemperatur, for det er ikke noe hyggelig med direkte kaldt kjøtt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Biffkjøtt av storfe(2,5 cm tjukt)
Nøytral matolje(til steking)
1stk
Sitron(økologisk)
Olivenolje(til å drysse over)
200g
Rucculasalat(godt skylt og tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Løft ut kjøttet og legg det på en fjøl. La hvile i 10 minutter. Vil du ha en litt varm overflate, kan du gi det et minutt til i panna like før servering.

  2. Bre ruccolaen utover et serveringsfat.

    Skjær kjøttet i strimler og legg oppå ruccolaen. Krydre med mer salt og pepper, riv eller høvle parmesan over kjøttet. (Ostehøvel funker best.) Riv over litt sitronskall, press over litt sitronsaft, hell over god olje og server.

  3. Varm olje i en panne over høy varme. Krydre kjøttet med rikelig med salt og pepper og legg i panna. La steke i 3 til 4 minutter på hver side, mer hvis det er tjukke stykker. Det skal ryke litt.

  4. Ikke rør kjøttet underveis.

SAKEN ER BIFF: Tagliata med ruccola, parmesan og sitron. Dette er - i all sin enkelhet pg perfeksjon - en av de beste måtene å servere tagliata på.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (28 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN