Tigerreker med paprika og chilimajones Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Tigerreker med paprika og chilimajones

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Tigerreker med paprika og chilimajones

Scampi

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (25 stemmer)
Tigerreker er en bærekraftversting. De billigste tigerrekene er nesten alle fra skrekkelige anlegg som har svære og alvorlige miljøkonsekvenser, og ofte helt forferdelige arbeidsforhold. Heldigvis finnes det nå MSC- og ASC-sertifiserte tigerreker, der produksjon og fangst er nøye overvåket. Se etter dem. (Husk at det ikke står «versting» på verstingene; mangler de sertifisering, er de det.)  Jeg kjøper bakte paprikaer på boks, men du kan også bake dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, eller skjære dem i skiver og la dem steke i panna på middels varme i et kvarter. Dette er en skikkelig deilig delerett. Sett hele panna på bordet og server med brød og chilimajones. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
1stk
Paprika(, bakt (kjøpes evt ferdig))

SLIK GJØR DU

  1. Skjær hvitløk i skiver, tomater i to, hakk chili og skjær bakt paprika i skiver.

  2. Varm olje i ei panne ved middels varme. Stek hvitløken i 2–3 minutter. Ha i tigerreker, tomater, halvparten av chilien (bitene uten frø) og halvparten av paprikaen. Skru opp varmen litt og stek i 5–7 minutter. Krydre med salt og pepper.

  3. Lag en chilimajones ved å kjøre resten av chilien (med frø) og paprikaen sammen med majones med en stavmikser. (Ingen stavmikser? Finfinfinhakk og bland.)

Scampi

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (25 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN