nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min
Tigerreker med paprika og chilimajones
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min
Tigerreker med paprika og chilimajones
Scampi
Foto: Mette RandemTigerreker er en bærekraftversting. De billigste tigerrekene er nesten alle fra skrekkelige anlegg som har svære og alvorlige miljøkonsekvenser, og ofte helt forferdelige arbeidsforhold. Heldigvis finnes det nå MSC- og ASC-sertifiserte tigerreker, der produksjon og fangst er nøye overvåket. Se etter dem. (Husk at det ikke står «versting» på verstingene; mangler de sertifisering, er de det.)
Jeg kjøper bakte paprikaer på boks, men du kan også bake dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, eller skjære dem i skiver og la dem steke i panna på middels varme i et kvarter.
Dette er en skikkelig deilig delerett. Sett hele panna på bordet og server med brød og chilimajones.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær hvitløk i skiver, tomater i to, hakk chili og skjær bakt paprika i skiver.
Varm olje i ei panne ved middels varme. Stek hvitløken i 2–3 minutter. Ha i tigerreker, tomater, halvparten av chilien (bitene uten frø) og halvparten av paprikaen. Skru opp varmen litt og stek i 5–7 minutter. Krydre med salt og pepper.
Lag en chilimajones ved å kjøre resten av chilien (med frø) og paprikaen sammen med majones med en stavmikser. (Ingen stavmikser? Finfinfinhakk og bland.)
Scampi
Foto: Mette Randem