Tina Nordströms boeuf bourgignon Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
3t 20min

Tina Nordströms boeuf bourgignon

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
3t 20min

Tina Nordströms boeuf bourgignon

KLASSIKER: Denne smakfulle kjøttgryta kommer Tina Nordström alltlid tilbake til.

Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (14 stemmer)
Pass på å skjære kjøttet i store biter og å koke det lenge. Det skal nesten falle fra hverandre når det er ferdigkokt. Når man koker kjøttet, trekker det seg først sammen og blir seigt, men om det deretter tilberedes langsomt i ovnen eller på komfyren, mørnes det samtidig. Da slipper fibrene til slutt og du får et mørt og godt kjøtt. Så våg å koke gryten lenge. Og lag den gjerne en dag i forveien, det gjør den bare enda bedre. Kokke-Tinas variant av den franske klassikeren bruker røkt sideflesk i stedet for bacon, men du kan også bruke vanlig, røkt bacon om du ikke får fatt i sideflesk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Bacon(200-300 g. Bruk varmrøkt sideflesk om du får tak i det, ellers røkt bacon)
2stk
Gulrot(Store)
7dl
Rødvin((Originaloppskriften ber om bourgogne, derav bourgignon))
5dl
3stk
Timian(Kvister)
20stk
Stjerneløk(Eller annen småløk)
Smør(Til steking)
Hele pepperkorn(Nykvernet)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøttet i terninger på cirka 3 x 3 cm. Brun kjøttbitene i smør, dryss over melet og la kjøttet få en fin stekeskorpe. Legg kjøttet over i en stor gryte. Kok ut stekepannen med 1 dl vann og hell også dette i gryten.

  2. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk. Del løken i åtte båter og knus hvitløken. Skjær gulrøttene i biter.

  3. Brun sideflesket, gulrøttene, løken og hvitløken med tomatpureen. Hell alt over i gryten og hell i vinen og vannet. La det koke opp og legg i timiankvister og laurbærblad. La alt småkoke i 2–2,5 time.

  4. Skrell småløkene og brun dem i smør sammen med sjampinjongene. Slå på litt av væsken fra gryten og la løken småkoke til den blir mør. Bland til slutt inn løk og sopp i gryten og smak til med salt og pepper.

  5. Server gryten med kokt potet eller potetmos.

KLASSIKER: Denne smakfulle kjøttgryta kommer Tina Nordström alltlid tilbake til.

Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (14 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN