Tomatbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 20min

Tomatbrød

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 20min

Tomatbrød

Brødet får herlig farge av tomat-juice. Godt hjemmebakt brød er perfekt tilbehør til salater. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

4.5 (4 stemmer)
Brødet får herlig farge av tomat-juice. Godt hjemmebakt brød er perfekt tilbehør til salater. Oppskriften gir 2 brød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm vann og tomatjuice til det blir fingervarmt. Hell over gjæren sammen med olje og rør den ut. Tilsett sukker og salt og elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

    Ta deigen opp på bakebordet og del den i to. Form til runde brød som legges på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 20 minutter. Snitt forsiktig brødet på toppen med en skarp kniv.

    Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 225° i 20–25 minutter.

    Avkjøl på rist. Brødet kan fryses.

Brødet får herlig farge av tomat-juice. Godt hjemmebakt brød er perfekt tilbehør til salater. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

4.5 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN