Tomatterte
Tomatterte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min

Tomatterte

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 10min

Tomatterte

TERTEFIN: Tomatterte med parmesan og urter. Gi tomatene et dryss av sukker og salt helt i begynnelsen, og du vil få fram en nydelig smak.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er Viestads favorittoppskrift på tomat, en signaturrett på Savoy Cabbage i Cape Town. Hvis tomatene er gode, men ikke sensasjonelle, blir det godt likevel. Det viktige da er å drysse over litt sukker og salt og la dem stå og trekke en stund. Det konsentrerer smaken. Den blir ytterligere konsentrert når tomatene blir bakt i ovnen. Artikkelen er hentet fra Det beste jeg vet: Prøv ikke å temme en villtomat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
30stk
Cherrytomat(Eventuelt 12 solmodne tomater)
4ss
Parmesan(revet)
8ss
Kremfløte(kan sløyfes)
4ss
Crème fraîche(velg enten kremfløte eller crème fraiche)
Kjørvel(finahkket)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Kjevle ut butter-deigen til fire rundinger, hver på rundt 12-15 centimeter. Prikk med gaffel og dryss over parmesan.

  2. Legg 6 halve tomater på hver runding, eller hvis du ser at det ikke er plass, kjevle terten litt større (eller bruk færre tomater). Det bør være en knapp centimeter deig utenfor. Ha på smør.

  3. Bak midt i ovnen i 15-20 minutter. Sjekk tertene et par ganger underveis for å se at de ikke blir brent.

  4. Dypp tomatene i kokende vann i 30 sekunder. Løft dem opp (Her kan det være lurt å ha tenkt ut med hva på forhånd).

  5. Skrell tomatene og del dem i to. Fjern frøene inni og forsøk å klemme ut så mye av væsken som mulig uten å ødelegge selve strukturen på tomatene.

  6. Dryss over salt og sukker og legg de halve tomatene i et dørslag i en halvtimes tid - hvis du har tid.

TERTEFIN: Tomatterte med parmesan og urter. Gi tomatene et dryss av sukker og salt helt i begynnelsen, og du vil få fram en nydelig smak.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN