Torsk med sandefjordsmør Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Torsk med sandefjordsmør

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Torsk med sandefjordsmør

Klassisk kokt torsk med sandefjordsmør. Dette er skikkelig godt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (2 stemmer)
La fisken ligge i rennende kaldt vann slik at fiske­kjøttet blir fast og hvitt.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sandefjordsmør

100g
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Kruspersille(hakket)
10skiver
0.5dl
Salt(per liter vann)

SLIK GJØR DU

  1. Fiskeskivene bør være ca. 2 cm brede.

  2. Vask fisken godt og la den ligge i rennende kaldt vann en times tid før koking.

  3. Kok opp rikelig med vann til fisken og tilsett salt. Legg i så mange fiskeskiver som det går med til første servering.

  4. Gi dem et raskt oppkok og skru ned varmen slik at fisken bare trekker til den er gjennomkokt,
    ca. 5 minutter.

  5. Kok fløten inn til halvparten. Del smøret i terninger og pisk inn en terning av gangen. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, for da vil den skille seg.

  6. Smak sausen til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft og rør inn hakket persille.

  7. Server torsken nytrukket med kokte poteter og gulrøtter.

Klassisk kokt torsk med sandefjordsmør. Dette er skikkelig godt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN