Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus
Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus

T

Foto: Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Lag en frisk torskerett med eple og appelsin til middag neste gang du vil prøve noe nytt. I denne oppskriften er torsken panert med appelsinskall, timian og hvetemel.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Byggris

300g
Byggris(Kok etter anvisning til fire pers)
1stk
Eple(i terninger)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)

Saus

0.5krm
Vaniljesukker(en knivsodd)
0.5ts
0.5krm
Cayennepepper(en knivsodd)
1ss
Bladpersille(frisk, finhakket)
800g
Torsk(filet, uten skinn og bein)
1ts
Timian(frisk, finhakket)
2ts
2ss
Nøytral matolje(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær torsken i porsjonsstykker.

  2. Riv skall av appelsin og bland sammen med hakket timian, salt og hvetemel.

  3. Vend fisken i melblandingen og stek i olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side.

  4. Kok byggrisen i eplecider i ca. 15 minutter, til den er mør.

  5. Skjær eple i små terninger. Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger rett før servering så de blir varme, men ikke myke.

  6. Rør inn ruccolasalat ved servering.

  7. Ha appelsinjuice, olivenolje, vaniljesukker, salt og kajennepepper i en kasserolle, og varm forsiktig opp. Sausen må ikke koke.

  8. Rør inn hakket persille rett før servering. Server torsken med byggris og appelsinsaus.

T

Foto: Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN