Torsk med trøffeltang og friargras Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Torsk med trøffeltang og friargras

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Torsk med trøffeltang og friargras

Friargrasaksene ligger under, over er torsk og tørket grisetangdokke - trøffelsmak fra havet. Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (30 stemmer)
Grisetangdokke eller trøffeltang kan i prinsippet vokse overalt hvor det er grisetang – som er hele norskekysten. Den er dårlig kartlagt, så det kan være store lokale forskjeller. Friargras eller gulaks er et aromatisk gress. ”De sylspisse småaksene er enblomstrete med knebøyd snerp” er beskrivelsen fra rolv.no, der du finner mer om gresset. Det vokser i hele Norge.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
1klype(r)
10stk
Gulaks(også kalt friargras)

SLIK GJØR DU

  1. Ha salt på torskefileten og la den ligge med isbiter eller i isvann. Torsk er ofte litt slapp i kjøttet på sommeren – det strammer den opp.

  2. Tørk grisetangdokken på lav temperatur, enten i en panne, eller hvis du har tid, ved 60 grader i ovnen.

  3. Varm smør i en panne. Ha i gras, legg på fisken med skinnsiden ned. Stek i syv til ti minutter. Øs over kokende smør underveis. Det er dette som steker den fra oversiden, så vær aktiv med øsingen. Det hjelper også å holde temperaturen på smøret nede, så det ikke blir brent.

  4. Server med små biter grisetangdokke.

Friargrasaksene ligger under, over er torsk og tørket grisetangdokke - trøffelsmak fra havet. Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (30 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN