Toscamazariner Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
50min

Toscamazariner

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
50min

Toscamazariner

Små kaker med valnøtter, hasselnøtter og deilig karamellokk. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette er små deilige konfektkaker med toscadekke. Riktig godt blir det med litt store nøtter å tygge på.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Mørdeig

100g

Fyll

200g
Kransekakemasse(eller mandelmasse)
75g
Smør(mykt)
2stk
Egg(romtempererte )

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen alle ingrediensene til mørdeigen i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile godt innpakket minst 30 minutter i kjøleskapet.

  2. Rist hasselnøttene i varm, tørr panne til skallet begynner å løsne. Avkjøl nøttene.

  3. Sett ovnen på 200°. Kjevle den kalde mørdeigen ut på arbeidsbordet. Stikk ut sirkler i deigen som passer til former ca. 7 cm i diameter eller del deigen i 12 biter og trykk deigen ut i formene.

  4. Rør mandelmasse og smør mykt. Tilsett egg, et av gangen, og rør til en glatt deig. Fordel fyllet i formene.

  5. Stek formene på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter eller til de får svak gyllenbrun farge.

  6. Gni hasselnøttene slik at skallet løsner og faller av. Grovhakk dem sammen med valnøttene.

  7. Mål opp resten av ingrediensene til toscarøren i en kjele. Kok under omrøring til røren tykner litt. Det tar ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett nøttehakket. Rør om.

  8. Fordel toscarøren på kakene og sett dem tilbake i ovnen.

  9. Stek ytterligere 6–7 minutter eller til glasuren har svak gyllen farge.

  10. La kakene avkjøles på rist før de tas ut av formene.

Små kaker med valnøtter, hasselnøtter og deilig karamellokk. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN