Toscatoppede plommer
Toscatoppede plommer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
30min

Toscatoppede plommer

nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
30min

Toscatoppede plommer

En fantastisk lettvint dessert! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
En god dessert som serveres varm med lettpisket krem eller en god iskrem. Ønsker du å fjerne skallet, gjør du det enkelt ved å dyppe plommene i kokende vann til skallet slipper kjøttet.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5stk
Plomme(store)

Toscarøre

1.5dl
1.5dl
Mandler(hakket)
1ss

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°.

  2. Del og kjern ut plommene. Legg dem med snittflaten opp i en form. Hakk nøtter og mandler.

  3. Bland de andre ingrediensene til toscarøren i en kjele og kok opp blandingen under omrøring. Ta kjelen av varmen, tilsett nøtte- og mandelhakket og rør om. Fordel toscarøren over plomme-halvdelene.

  4. Sett formen midt i ovnen og stek plommene til toscadeigen får en gyllenbrun farge i 10–12 minutter.

  5. Server plommene nystekt, gjerne sammen med lett pisket krem.

En fantastisk lettvint dessert! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN