Tradisjonell lammestek Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
3t
totalt
3t 50min

Tradisjonell lammestek

nivå
Middels
aktiv
3t
totalt
3t 50min

Tradisjonell lammestek

Tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin. Enkelt, saftig og velsmakende! Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (9 stemmer)
Du trenger ikke å være en mesterkokk for å få til en god og saftig lammestek. Hemmeligheten ligger i å bruke et steketermometer. Dette er en helt tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin. Enkelt, saftig og velsmakende!        

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Lammelår(ca. 2 1/2 kg)
2ts
4kvist
Rosmarin(frisk, evt. 1.5 ts tørket)
1stk
Løk(i båter)
3stk
1l
Vann(ca.)

Saus

8dl
Kraft(Bruk stekesjy)
3ss
Hvetemel(evt. 3 ts. maisenna utrørt i kaldt vann)
2ss
Rødvin(evt. solbærsaft)
0.5ts
Salt(smak til)
0.5ts
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløkbåter og rosmarinkvister.

  2. Legg løk og gulrøtter i en smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn et steketermometer. Pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca. 1 liter vann.

  3. Stek steken ved 125° i ca. 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70° er steken rosa og når det viser 76° er den gjennomstekt.

  4. La steken hvile minst 15 minutter innpakket i folie før den skjæres opp, slik at kjøttsaften får satt seg. Imens kan du lage saus av stekesjyen.

  5. Kok opp sjyen fra steken. Til-sett jevningen (mel + vann) i en tynn stråle mens du rører godt.
    La sausen koke i ca. 10 minutter. Smak til med solbærsaft eller rødvin, soyasaus, salt og pepper.

  6. Server med f.eks. fløte-gratinerte poteter eller stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter og stekt sopp.

Tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin. Enkelt, saftig og velsmakende! Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN