Tradisjonell lammestek
Tradisjonell lammestek
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløkbåter og rosmarinkvister.
Legg løk og gulrøtter i en smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn et steketermometer. Pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca. 1 liter vann.
Stek steken ved 125° i ca. 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70° er steken rosa og når det viser 76° er den gjennomstekt.
La steken hvile minst 15 minutter innpakket i folie før den skjæres opp, slik at kjøttsaften får satt seg. Imens kan du lage saus av stekesjyen.
Kok opp sjyen fra steken. Til-sett jevningen (mel + vann) i en tynn stråle mens du rører godt.
La sausen koke i ca. 10 minutter. Smak til med solbærsaft eller rødvin, soyasaus, salt og pepper.Server med f.eks. fløte-gratinerte poteter eller stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter og stekt sopp.