Tradisjonell sjokoladekake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Tradisjonell sjokoladekake

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Tradisjonell sjokoladekake

Fantastisk sjokoladekake med både mørk og hvit sjokolade - en sikker vinner på kakebordet! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.8 (19 stemmer)
Denne kaken smaker godt til kaffen, og er en sikker vinner på kakebordet!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

2stk
Kokesjokolade(plater. 70% kakao)

Hvit krem

2stk
200g
Smør(temperert)
2stk
160g

Kakebunn

5stk
3.5dl
300g
Smør(smeltet)

Pynt

1pakke(r)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Rør sammen egg og sukker. Tilsett melk og smør veksel-vis med det tørre, til røren blir glatt. Klé en springform, 24-26 cm i diameter, med bakepapir og hell i røren. Smør kantene på formen med smør.

    Stek kaken ved 180°C midt i ovnen i 45-50 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er ferdig. Avkjøles helt før kaken deles i 2 lag.

    Finhakk hvit sjokolade og smelt den i vannbad. Avkjøl litt. Pisk smør hvitt. Pisk egg og melis luftig. Bland den smeltede sjokoladen i eggedosisen, og vend så inn det piskede smøret. La den avkjøle litt før kremen monteres mellom de to lagene i kaken. Sett kaken litt kaldt før glasuren helles over.

    Lag glasur: varm opp fløte og trekk kjelen av platen. Tilsett hakket sjokolade og rør til en glatt glasur.

Fantastisk sjokoladekake med både mørk og hvit sjokolade - en sikker vinner på kakebordet! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.8 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN