Tranebærsaus (Tranebær-relish)
Tranebærsaus (Tranebær-relish) Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Tranebærsaus (Tranebær-relish)

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Tranebærsaus (Tranebær-relish)

SAUS TIL KALKUN: Craig Whitsons oppskrift på tranebærsaus.

Foto: Craig Whitson

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (71 stemmer)
Craig Whitsons supre oppskrift på klassisk amerikansk cranberry sauce til kalkun.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pose(r)
Tranebær(350 gram, ferske)
2ts
Appelsin(appelsinskall, finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp sukker, vin og appelsinjuice i en gryte.
  2. Tilsett tranebær og appelsinskall når sukkeret er oppløst og kok opp igjen.
  3. Kok uten lokk i ca. 5 minutter til du hører at skallene på bærene sprekker.
  4. Ta gryten vekk fra kokeplaten og la blandingen kjøle ned. Server tranebærsaus varm, romtemperatur eller kald.
  5. Tips

    Du kan godt erstatte vin med vann, og noen av julekrydderene (kanel, ingefær, nellik) fungerer også bra (i små mengder) med tranebær.

SAUS TIL KALKUN: Craig Whitsons oppskrift på tranebærsaus.

Foto: Craig Whitson

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (71 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN