Trines matblogg thaisuppe med kylling og red curry
Trines matblogg thaisuppe med kylling og red curry Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Trines matblogg thaisuppe med kylling og red curry

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Trines matblogg thaisuppe med kylling og red curry

TRINES MATBLOGG: Thaisuppe med kylling og red curry var den mest populære middagsretten på Trine Sandbergs blogg i 2016.

Foto: trines matblogg

Inneholder

Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (122 stemmer)
NR 1 FRA TRINES MATBLOGG:  Denne suppen har alt mange lesere liker;  god på smak, inneholder deilige næringsrike grønnsaker, saftige kyllingbiter, er kjapp og enkel å lage – og ikke minst er den et syn for øyet. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Kyllingfilet(I strimler)
3stk
Sjalottløk(I tynne ringer)
2fedd
Hvitløk(Finhakket)
1ss
Paprika(Rød, i strimler)
1stk
Gulrot(Liten, i tynne staver)
1ts
Ingefær(Frisk)
6ts
Karripasta (Curry paste)(Thai red curry (mengde etter smak!))
2.5dl
Kyllingkraft (hønsebuljong)(Eventuelt buljong/utblandet fond)
1.5ts
Soyasaus(Thai soyasaus)
1klype(r)
Aspargesbønne(Neve, aspargesbønner delt i to)
1boks(er)
Koriander(Frisk koriander eller thaibasilikum, grovt hakket)
1pakke(r)
Nudler(Jasminris eller nudler, tilberedt etter anvisningen på pakken)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.

  2. Stek kyllingen raskt i litt nøytral olje, og legg til side (den skal ikke være gjennomstekt).

  3. Fres sjalottløk, paprika, gulrøtter og etter hvert hvitløken i litt olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side.

  4. Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kyllingkraft. Tilsett også grønnsakene og gi det hele et oppkok. Smak til med sukker, fishsauce og soyasaus, og la suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.

  5. Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter kyllingbitene og la dem trekke med ca. 3 minutter, til de er gjennomkokt.

  6. Gi retten et dryss av grovt hakket koriander eller thaibasilikum rett før servering. Serveres med jasminris eller nudler.

TRINES MATBLOGG: Thaisuppe med kylling og red curry var den mest populære middagsretten på Trine Sandbergs blogg i 2016.

Foto: trines matblogg

Inneholder

Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (122 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN