Tyttebærkake med havrebunner Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
5t

Tyttebærkake med havrebunner

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
5t

Tyttebærkake med havrebunner

Unik kake med tyttebærpairfait og hjemmelagde havrebunner. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (31 stemmer)
Kaken er laget av sprø havrebunner med en frisk og delikat tyttebærparfait mellom lagene.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Varm opp tyttebærene til de begynner å safte seg. Ta det fra varmen og avkjøl.

  2. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk kremfløten til krem. Vend eggemassen i kremen. Vend til slutt i avkjølte tyttebær og rør om.

  3. Kle en rund bakeform 22 cm i diameter med plastfilm så den ferdig frosne parfaiten løsner lettere.

  4. Fordel parfaiten ut i formen og sett formen i fryseren i minst 5 timer.

  5. Sett ovnen på 175°. Marker to ringer med samme diameter som parfaiten på bakepapir.

  6. Smelt smøret til havrebunnene i en kjele. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.

  7. Fordel deigen i de opptegnede sirklene. Stek bunnene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til bunnene har gyllenbrun farge. Har deigen sklidd utenfor sirklene, kan den skrapes tilbake i sirkelen etter at deigen har stekt en liten stund. Avkjøl bunnene på platen.

  8. Legg den ene bunnen på kakefat. Ta fram parfaiten og løft den ut av formen ved hjelp av plasten. Legg den på bunnen og dra av plasten. Dekk med den andre bunnen og pynt med tyttebær. Server straks.

Unik kake med tyttebærpairfait og hjemmelagde havrebunner. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (31 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN