Tyttebærkake med havrebunner
Tyttebærkake med havrebunner
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
SLIK GJØR DU
Varm opp tyttebærene til de begynner å safte seg. Ta det fra varmen og avkjøl.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk kremfløten til krem. Vend eggemassen i kremen. Vend til slutt i avkjølte tyttebær og rør om.
Kle en rund bakeform 22 cm i diameter med plastfilm så den ferdig frosne parfaiten løsner lettere.
Fordel parfaiten ut i formen og sett formen i fryseren i minst 5 timer.
Sett ovnen på 175°. Marker to ringer med samme diameter som parfaiten på bakepapir.
Smelt smøret til havrebunnene i en kjele. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.
Fordel deigen i de opptegnede sirklene. Stek bunnene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til bunnene har gyllenbrun farge. Har deigen sklidd utenfor sirklene, kan den skrapes tilbake i sirkelen etter at deigen har stekt en liten stund. Avkjøl bunnene på platen.
Legg den ene bunnen på kakefat. Ta fram parfaiten og løft den ut av formen ved hjelp av plasten. Legg den på bunnen og dra av plasten. Dekk med den andre bunnen og pynt med tyttebær. Server straks.