Tyttebærlengder
Tyttebærlengder
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
SLIK GJØR DU
Varm vannet til fingervarm temperatur. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett vannet. Rør om til gjæren er oppløst.
Tilsett sukker, salt og egg. Tilsett smøret i biter. Rør i mel og arbeid deigen smidig og blank.
Dekk bakebollen med bakehåndkle og la heve i cirka 30 minutter.
Ta deigen opp på bakebordet og del den i to jevnstore biter.
Kjevle disse ut til lengder, cirka 14 cm brede, og legg på bakepapir på stekeplate.
Strø tyttebær langs midten av lengdene, cirka 2 cm innenfor kanten. Strø på sukker.
Klipp cirka 1 cm brede og 2 cm lange hakk langs sidene. Brett opp og trykk dem litt inn over fyllet, slik at lengden blir som en flette.
Høvle smøret over bærene og strø over sjokoladen. Sett lengdene til heving i cirka 20 minutter. Sett ovnen på 200°.
Stek lengdene på nederste rille i ovnen i cirka 15–18 minutter.
Skjær opp i biter og sikt over melis ved servering.