Tyttebærlengder
Tyttebærlengder Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Tyttebærlengder

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Tyttebærlengder

Tyttebærlengder med svært vellykket smakskombinasjon! Deilig fyll med tyttebær, sukker, smør og hvit sjokolade. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Server gjerne disse med litt crème fraîche eller vaniljekrem.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
25g
Gjær(for søte deiger)
1klype(r)
1stk
100g
Smør(mykt)

Fyll

2dl
Tyttebær(fersk)
50g
Smør(kaldt)
1dl

Pynt

5klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Varm vannet til fingervarm temperatur. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett vannet. Rør om til gjæren er oppløst.

  2. Tilsett sukker, salt og egg. ­Tilsett smøret i biter. Rør i mel og arbeid deigen smidig og blank.

  3. Dekk bakebollen med ­bakehåndkle og la heve i cirka 30 minutter.

  4. Ta deigen opp på bakebordet og del den i to jevnstore biter.

  5. Kjevle disse ut til lengder, cirka 14 cm brede, og legg på bakepapir på stekeplate.

  6. Strø tyttebær langs midten av lengdene, cirka 2 cm innenfor ­kanten. Strø på sukker.

  7. Klipp cirka 1 cm brede og 2 cm lange hakk langs sidene. Brett opp og trykk dem litt inn over fyllet, slik at lengden blir som en flette.

  8. Høvle smøret over bærene og strø over sjokoladen. Sett lengdene til heving i cirka 20 minutter. Sett ovnen på 200°.

  9. Stek lengdene på nederste rille i ovnen i cirka 15–18 minutter.

  10. Skjær opp i biter og sikt over melis ved servering.

Tyttebærlengder med svært vellykket smakskombinasjon! Deilig fyll med tyttebær, sukker, smør og hvit sjokolade. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN