nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min
Tzatziki med valnøtter og tranebær
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min
Tzatziki med valnøtter og tranebær
Tzatziki er kanskej sommerens mest spiste dressing og her får deu en smakfull variant.
Foto: PER ERVLANDTzatsike lages tradisjonelt med agurk og hvitløk, men her får du envariant med sprø valnøtter og søte tranebær.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær agurken i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken.
Bland agurk, hvitløk, yoghurt, hakket dill, hakket mynte og salt. La det stå i kjøleskapet i minst 1 time.
Bland litt av valnøttene og tranebærene i tzatzikien og smak til. Dryss resten av nøtter og bær over og pynt tzatzikien med frisk dill og mynte.
Rist valnøttene i en tørr varm panne til de blir lett gylne. Avkjøl og grovhakk nøttene.
Tzatziki er kanskej sommerens mest spiste dressing og her får deu en smakfull variant.
Foto: PER ERVLAND