Tzatziki med valnøtter og tranebær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Tzatziki med valnøtter og tranebær

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Tzatziki med valnøtter og tranebær

Tzatziki er kanskej sommerens mest spiste dressing og her får deu en smakfull variant.

Foto: PER ERVLAND

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Tzatsike lages tradisjonelt med agurk og hvitløk, men her får du envariant med sprø valnøtter og søte tranebær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
1stk
Hvitløk(finhakket)
4stk
Yoghurt(tyrkisk/gresk)
2ss
Dill(finhakket)
3ss
Mynte(finhakket)
2ss
Tranebær(tørkede)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Skjær agurken i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken.

  2. Bland agurk, hvitløk, yoghurt, hakket dill, hakket mynte og salt. La det stå i kjøleskapet i minst 1 time.

  3. Bland litt av valnøttene og tranebærene i tzatzikien og smak til. Dryss resten av nøtter og bær over og pynt tzatzikien med frisk dill og mynte.

  4. Rist valnøttene i en tørr varm panne til de blir lett gylne. Avkjøl og grovhakk nøttene.

Tzatziki er kanskej sommerens mest spiste dressing og her får deu en smakfull variant.

Foto: PER ERVLAND

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN