Ungarsk gulasj med paprika og karve
Ungarsk gulasj med paprika og karve Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Ungarsk gulasj med paprika og karve

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Ungarsk gulasj med paprika og karve

Hvordan lage ungarsk gulasj med paprika og karve Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Gulasj er en fyldig suppegryte som skal smake godt av både paprika og karve. Bruker du karbonade-deig er suppen rask å lage. Den kan med fordel forberedes dagen før og varmes når gjestene kommer. Server suppen med syltede agurker, rømme og gjerne en hjemmelaget potetstappe.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
1ts
Merian(tørket)
1l
Kjøttbuljong(vann + 2 terninger)
0.5stk
Sitron(saft)

Til servering

1pakke(r)
Potet(mos)
0.5pakke(r)
1pakke(r)
Agurk(salte)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell løk og hvitløk. Del løk og finhakk hvitløken. Stek karbonadedeigen i oljen i omganger til den blir grynete. Tilsett løken den siste gangen og stek sammen med tomatpuré. Tilsett karve, merian og paprikapulver.


  2. Hell på kraft. Kok forsiktig under lokk i ca. 30 minutter eller til kjøttet er mørt.


  3. Del, ta ut kjernene og skjær paprika i terninger. Tilsett paprika etter halve koketiden.


  4. Jevn gryten med maisenna utblandet med vann. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.


  5. Server gulasjen med potetmos, rømme og salte agurker.

Hvordan lage ungarsk gulasj med paprika og karve Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN