Valentinkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Valentinkake

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Valentinkake

Enkel og lekker sjokoladekake til Valentinsdagen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En klassisk sjokoladekake, som du steker i en hjerteform. Du kan også steke kaken i en rund form og skjære i hjerteform etterpå. Her er kakefatet pyntet med roseblader. Server gjerne med ett dryss melis og ferske bær til.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og sukker til egge­dosis. Smelt smør på svak varme og la sjokoladen smelte i smøret. Rør om og la det bli litt avkjølt før du vender blandingen inn i eggedosisen.

  2. Vend melet i til slutt. Hell røren i en godt smurt form, ca. 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i ovnen på rist ved 180° i 25–30 minutter. Den skal være litt myk i midten.

  3. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og legg den på fat. Lag en hjertesjablong ved å klippe et hjerte i et stykke matpapir. Legg papiret på kaken og sikt melis over hjertehullet. Server eventuelt bær og krem til.

Enkel og lekker sjokoladekake til Valentinsdagen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN