nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Valentinkake
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Valentinkake
En klassisk sjokoladekake, som du steker i en hjerteform. Du kan også steke kaken i en rund form og skjære i hjerteform etterpå. Her er kakefatet pyntet med roseblader. Server gjerne med ett dryss melis og ferske bær til.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør på svak varme og la sjokoladen smelte i smøret. Rør om og la det bli litt avkjølt før du vender blandingen inn i eggedosisen.
Vend melet i til slutt. Hell røren i en godt smurt form, ca. 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i ovnen på rist ved 180° i 25–30 minutter. Den skal være litt myk i midten.
Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og legg den på fat. Lag en hjertesjablong ved å klippe et hjerte i et stykke matpapir. Legg papiret på kaken og sikt melis over hjertehullet. Server eventuelt bær og krem til.