Valmuescones Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
30min

Valmuescones

nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
30min

Valmuescones

Nybakte, grove scones er perfekt tilbehør til suppe. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Scones er lettvint å bake og trenger ikke hevetid. Må spises nybakte.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
100g
Smør(kaldt)
3dl
Helmelk(eller surmelk)
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle tørre ingredienser i en bolle eller kjøkkenmaskin. Tilsett smøret i biter, og kjør raskt til det er finfordelt. Hell i surmelk, og arbeid deigen raskt sammen.

  2. Del i fire biter og form til runde ca. 1 ½ cm tykke kaker, som legges på bakepapir på stekebrett. Skjær to snitt i hver kake slik at de blir lette å dele etter steking.

  3. Stek sconesene midt i ovnen ved 250° i 10–12 minutter. Avkjøl på rist, og server sconesene nybakt.

Nybakte, grove scones er perfekt tilbehør til suppe. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN