nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t 30min
Valnøttfocaccia med fetaost
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t 30min
Valnøttfocaccia med fetaost
Dette brødet er utmerket å servere til en salat, suppe eller gryte. Oppskriften er brød til mange, og du kan halvere den hvis du skal bake til bare noen få.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bolle. Varm vannet til 37°. Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, salt, olivenolje og grovhakkede valnøtter. Arbeid inn mel til en smidig, løs deig. Sett den til heving i ca. 30 minutter under plast.
Kle en langpanne med bakepapir. Hell deigen i langpannen og trykk deigen ut med en melet hånd til ca. 3 cm tykkelse. Smuldre over fetaosten og trykk den lett inn i overflaten.
La brødet heve tildekket i ca. 20 minutter. Pensle brødet med 2 ss olivenolje og strø på rosmarin og gourmetsalt.
Stek brødet midt i ovnen ved 175° i ca. 1 time.
Ta brødet forsiktig opp på rist og dra av papiret. Avkjøl. Brødet kan fryses og varmes før servering