Vaniljekokte plommer med mandelkrem
Vaniljekokte plommer med mandelkrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Vaniljekokte plommer med mandelkrem

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Vaniljekokte plommer med mandelkrem

Plommer modner i romtemperatur på noen dager. Oppbevar dem i kjøleskap når de er modne. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Deilig plommedessert med smak av vanilje og sitron. Server gjerne med mandelkrem eller is.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
2dl
Hvitvin(tørr)
1stk
Sitron(revet skall og saft)
1stk
400g
Plomme(store)

Mandelkrem

50g
Kransekakemasse(revet, eventuelt marsipan)
0.5ss
Sitron(skall)

SLIK GJØR DU

  1. Mål opp vann, sukker og vin i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg stang og frø i kjelen.

  2. Vask sitronen godt og skrell av det ytterste gule skallet. Press ut saften. Tilsett dette i kjelen sammen med en bit hel kanel.

  3. Varm opp laken under omrøring slik at sukkeret smelter. La det deretter koke i ca. 5 minutter.

  4. Del og kjern ut plommene. Legg halvparten av plommene i den varme laken og kok noen minutter uten at de går i stykker. Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem over i en form. Kok deretter resten av plommene og legg i formen. Hell laken over plommene og avkjøl.

  5. Pisk kremen stiv og bland lett med revet kransekakemasse og sitronskall.

Plommer modner i romtemperatur på noen dager. Oppbevar dem i kjøleskap når de er modne. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN