nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Vaniljekokte plommer med mandelkrem
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Vaniljekokte plommer med mandelkrem
Deilig plommedessert med smak av vanilje og sitron. Server gjerne med mandelkrem eller is.
SLIK GJØR DU
Mål opp vann, sukker og vin i en kjele. Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg stang og frø i kjelen.
Vask sitronen godt og skrell av det ytterste gule skallet. Press ut saften. Tilsett dette i kjelen sammen med en bit hel kanel.
Varm opp laken under omrøring slik at sukkeret smelter. La det deretter koke i ca. 5 minutter.
Del og kjern ut plommene. Legg halvparten av plommene i den varme laken og kok noen minutter uten at de går i stykker. Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem over i en form. Kok deretter resten av plommene og legg i formen. Hell laken over plommene og avkjøl.
Pisk kremen stiv og bland lett med revet kransekakemasse og sitronskall.