Varmrøkt vilt med bakte fløtepoteter
Varmrøkt vilt med bakte fløtepoteter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Varmrøkt vilt med bakte fløtepoteter

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t

Varmrøkt vilt med bakte fløtepoteter

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (8 stemmer)
Brimi bruker ofte en liten, bærbar røkeovn for å sette ekstra smak på viltkjøttet. Smørstekte kantareller, samt bakte poteter og gulrøtter i fløtesaus, er deilig tilbehør.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Reinsdyrbog(eller annet viltkjøtt)
4stk
Gulrot(i grove biter)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Timian(eller ryllik, smak til)
2ss
Smør(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Brimi bruker her en liten ABU-røyker. Det er en liten turrøkeovn som er enkel å bruke, og som egner seg til å røke både kjøtt og fisk. Fyll ovnen med kvist/einer, og sett ovnen over varmen. 

  2. Legg viltkjøttet i røkeovnen, og la det røkes i 10-15 minutter. Pass på varmen. Dersom du ikke kan holde hånden på lokket, så er det for varmt. Trekk da ovnen litt av varmen.

  3. Ta røkeovnen av varmen, og la den stå og avkjøles med kjøttet i. Kjøttet skal hvile til det er kaldt. Ta det så ut, og stek det videre i stekeovn på 200 grader til kjernetemperaturen er 55-56 grader.

  4. La så kjøttet hvile, og skjær det i tynne skiver rett før servering. Det kan servers både lunt og kaldt. 

  5. Bak gulrøtter og poteter i en jerngryte med lokk på 250 grader i rundt 45 minutter, til potetene er møre. Avkjøl.

  6. Del gulrøtter og poteter i grove biter, og legg i en stekepanne. Ha på fløte til det dekker bunnen av panna, og kok på middels varme til alt er varmt. Smak til med salvie, ryllik eller timian, hele tyttebær og litt salt.

  7. Legg viltkjøttet i skiver utover et stort serveringsfat, og ha på poteter, gulrøtter og saus. Fordel smørstekte kantareller rundt kjøtt og grønnsaker.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.1 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN