Veganmannens nøttestek
Veganmannens nøttestek Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 15min

Veganmannens nøttestek

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 15min

Veganmannens nøttestek

NØTTESTEK: Mettende, enkel og veldig god. 

Foto: Thomas Olsen

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.6 (50 stemmer)
Nøttestek er blitt et fast innslag hos meg hver jul. Den er mettende, enkel og veldig god. Og så passer den så fint med alt det tradisjonelle tilbehøret man vanligvis spiser til julemiddagen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5dl
Røde linser(kokes opp i ca. 3 dl vann eller 3 dl ferdigkokte linser)
200g
Blandede nøtter(valnøtter, hasselnøtter, mandler eller cashewnøtter)
1ts
Maldonsalt(helst røkt (kan sløyfes))
1klype(r)
Bladpersille(fersk, evt kruspersille (ca 3 ss))
Chilipulver(smak til)
1ts
Ingefær(ingefærpulver)
0.5ts
Nellik(nellikpulver)
0.5pakke(r)
Butterdeig(vegansk)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Ta ut butterdeigen fra fryseren så den kan begynne å tine. Skyll de tørre linsene i en sil, og kok i 15-20 min. Eventuelt kan man bruke ferdigkokte linser. 

  2. Hakk opp løk og hvitløk. Stekes i noen minutter. Sett det så til siden. Hakk opp nøtter i foodprosessor (jeg liker å ha litt biter, ikke helt melete) og bland i en bolle med løken, krydder, linsene og buljongen. Du kan bruke akkurat de nøttene du liker selv. 

  3. Bland inn havregryn til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper. Ta gjerne mer krydder om du ønsker det, eller legg til andre krydder eller urter du liker. Kjevle ut butterdeigen og putt blandingen i midten, pakk deigen rundt.

  4. Stekes på 200 grader i 40-45 min. Ta den ut når den har blitt god og gylden i fargen.

  5. Server med ovnsbakt rosenkål med granateple og appelsin, potetmos med hvitløk, brun saus, tyttebærsyltetøy, vegisterkaker, soyaribbe og kålrabistappe.

  6. TIPS: Tåler du ikke gluten? Bruk glutenfrie havregryn og dropp butterdeigen. Stek den i en brødform isteden (husk bakepapir).

NØTTESTEK: Mettende, enkel og veldig god. 

Foto: Thomas Olsen

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.6 (50 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN