Vegetarpai med rødbeter og geitost
Vegetarpai med rødbeter og geitost
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok rødbeter myke i lett saltet vann, ca. 20 minutter. Avkjøl.
Sett ovnen på 175°. Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, og kjør den raskt sammen i food processoren. Kjevle paideigen ut ca. 4 mm tynt, og kle en paiform, rund eller firkantet. La den stå i fryseren i ca. 5 minutter.
Skrell rødbetene og skjær i mindre biter. Skrell løken og skjær den tynt. Bland rødbeter, løk og rucola i en bolle og fordel i paiskallet.
Smuldre osten i en bolle. Tilsett rosmarin, revet ost, egg, crème fraîche og fløte. Bland godt sammen. Strø på salt og pepper.
Hell osteblandingen i paiskallet, og stek paien på nederste rille i ovnen til overflaten er gyllenbrun, ca. 40 minutter. Ta ut og avkjøl.
Skjær pæren i båter. Skrell rødløken og skjær den tynt. Skjær paprika i tynne strimler.
Bland forsiktig alle ingrediensene sammen i en bolle.
Server paien lunken. Legg på topping og server.