Vegetarpai med rødbeter og geitost
Vegetarpai med rødbeter og geitost Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Vegetarpai med rødbeter og geitost

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Vegetarpai med rødbeter og geitost

Smaksrik vegetarpai alle kan spise! Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.2 (13 stemmer)
Rødbeter, rucola, rosmarin og chèvre i en smakfull pai med spennende pæretopping.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1stk
150g
2ts
Rosmarin(finhakket)
3stk
1klype(r)
1klype(r)

Paideig

150g
2dl
Vann(kaldt)

Topping

1stk
1stk
Paprika(grønn)
0.5dl
1bunt
Timian(fersk)

SLIK GJØR DU

  1. Kok rødbeter myke i lett saltet vann, ca. 20 minutter. Avkjøl.

  2. Sett ovnen på 175°. Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, og kjør den raskt sammen i food processoren. Kjevle paideigen ut ca. 4 mm tynt, og kle en paiform, rund eller firkantet. La den stå i fryseren i ca. 5 minutter.

  3. Skrell rødbetene og skjær i mindre biter. Skrell løken og skjær den tynt. Bland rødbeter, løk og rucola i en bolle og fordel i paiskallet.

  4. Smuldre osten i en bolle. Tilsett rosmarin, revet ost, egg, crème fraîche og fløte. Bland godt sammen. Strø på salt og pepper.

  5. Hell osteblandingen i paiskallet, og stek paien på nederste rille i ovnen til overflaten er gyllenbrun, ca. 40 minutter. Ta ut og avkjøl.

  6. Skjær pæren i båter. Skrell rødløken og skjær den tynt. Skjær paprika i tynne strimler.

  7. Bland forsiktig alle ingrediensene sammen i en bolle.

  8. Server paien lunken. Legg på topping og server.

Smaksrik vegetarpai alle kan spise! Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.2 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN