Vegisterkaker
Vegisterkaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Vegisterkaker

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Vegisterkaker

POPULÆR: Den mest populære oppskriften på Veganmisjonens hjemmeside er den vegetariske versjonen av medisterkaker.

Foto: Dreyer Hensley Studios

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (114 stemmer)
Vegisterkaker er små herligheter som smaker akkurat slik de skal gjøre, sprø utenpå og myke inni. Disse er perfekt til julekvelden, men kan fint spises resten av året også. Denne oppskriften gir deg 30-35 vegisterkaker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
700g
Blomkål(cirka. kuttet smått)
2dl
Havregryn(små)
2ts
Grønnsaksbuljong(buljongpulver)
4ts
Ingefær(finrevet, fersk. eventuelt 2 ts malt)
1.5ts
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kok blomkålen sp vidt mør, skyll i kalst vann og sil av.

  2. Ha den ferdigkokte risen, de kokte blomkålbitene, havregryn og krydder i en stor bakebolle. Mos med stavmikser til det er passe jevnt.

  3. Smak til med salt og pepper. Kanskje du vil ha med ingefær og muskat også.

  4. Kok risen i dobbel mengde vann pluss 1 ts salt.
    (2 dl ris + 4 dl vann + 1 ts salt = cirka 6 dl ferdigkokt ris)

  5. Form vegisterkaker og stek i olje til de er gyllenbrune på begge sider.

  6. Server med tyttebærsyltetøy, poteter og peppersaus med fløte.

POPULÆR: Den mest populære oppskriften på Veganmisjonens hjemmeside er den vegetariske versjonen av medisterkaker.

Foto: Dreyer Hensley Studios

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (114 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN