Viestads «Djevelen på hesteryggen»
Viestads «Djevelen på hesteryggen» Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Viestads «Djevelen på hesteryggen»

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Viestads «Djevelen på hesteryggen»

NY VARIANT: Egentlig heter det «engler på hesteryggen». Men når østers erstattes av svisker, kaller vi det «djevelen på hesteryggen».

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Djevelen på hesteryggen er en variant av engler på hesteryggen, som lages med østers i stedet for svisker. Viestad synes møtet mellom søt tørket frukt og bacon blir ekstra godt når man også fyller frukten med blåmuggost.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10stk
75g
Blåmuggost(Stilton, eller annen variant)
6skiver

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.

  2. Del baconskivene i to, før du snurrer en baconskive rundt sviskene. Baconet bør bare såvidt overlappe. Fest med en tannpirker eller annen trepinne.

  3. Legg på en rist. Bakes i ovnen i 12-15 minutter.

  4. Skjær et snitt i hver sviske. Fisk ut steinen. Det beste er å bruke lillefingeren, eventuelt kan du bruke en kniv. 

  5. Fyll hulrommet med litt blåmuggost.

NY VARIANT: Egentlig heter det «engler på hesteryggen». Men når østers erstattes av svisker, kaller vi det «djevelen på hesteryggen».

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN