Viestads gløgg
Viestads gløgg Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Viestads gløgg

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Viestads gløgg

NOE FOR ALLE: For å få en god gløgg gjelder det å ha en smart oppskrift. Saft og krydder som base, mer saft og vann og til barna, vin til de voksne.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (65 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Andreas Viestads smarte julekalender   Dette er den smarteste gløggoppskriften jeg vet om: Her lager jeg en base med saft og krydder, og når jeg skal servere, blander jeg opp en variant med mer saft og vann til barna, og en variant med vin til de voksne. Den første gangen må du vente litt (men ikke veldig lenge), og etter det har du gløgg som er klar på et blunk, for kryddersmaken er trukket ut. Jeg passer på å ikke bruke opp all safta med krydderne – denne basen kan holde gjennom hele jula hvis man bare fyller på med mer saft, og eventuelt justerer med mer krydder om nødvendig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Basen

6stk
Nellik(spiker)
6stk
Kardemommefrø(belgene, litt knust)
0.5stk
Appelsin(skallet, økologisk)
1stk

Servering

Appelsin(litt av skallet og eventuelt et par båter til pynt)
Portvin(eventuelt, smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp 1 dl vann. Ha i krydderne og saften og kok opp. La avkjøles. Jo lenger denne blandingen står, jo mer vil smaken fra krydderne trekkes ut.

  2. Bland gløggbasen med 2 dl rødvin, rosiner, mandler og appelsinskall og kok opp. Ha i resten av vinen og varm opp til rundt 70 grader. (Ved 78 grader fordamper alkoholen.)

  3. Smak eventuelt til med portvin og eventuelt et par appelsinbåter. (Klem dem litt for å få en friskere, syrligere smak.)

NOE FOR ALLE: For å få en god gløgg gjelder det å ha en smart oppskrift. Saft og krydder som base, mer saft og vann og til barna, vin til de voksne.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (65 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN