Viestads grytebakte kylling med timian, sitron og potetstappe
Viestads grytebakte kylling med timian, sitron og potetstappe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 5min

Viestads grytebakte kylling med timian, sitron og potetstappe

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t 5min

Viestads grytebakte kylling med timian, sitron og potetstappe

SÅ ENKELT: Potetene går i gryta med kyllingen, og så lager du potetstappe på null komma niks - med kjempegod smak.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (40 stemmer)
Hemmeligheten bak en god kyllingrett, er selve kyllingen. Gni den inn med salt, pepper og smør - eller olje. En urt også, om du vil, og kanskje en sitron. Ha kyllingen i ei gryte, sett gryta i ovnen og gjør noe annet til middagen er (nesten) ferdig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Kylling(cirka 1,2 kilo)
2ts
Timian(tørket)
1kg
Potet(delt i to)
1stk
Sitron(delt i fire)
Smør(kun hvis behov. kan erstattes med melk)
Parmesan(revet, om ønskelig)

SLIK GJØR DU

  1. Gni kyllingen med salt, pepper, smør og timian.

  2. Ha potetene i bunnen av en stor gryte. Legg kyllingen oppå. Press over halvparten av sitronen. Legg de pressede sitronbåtene med i gryta.

  3. Løft ut kyllingen. Det enkleste er å gjøre dette ved å stikke en sleiv inn i buken på den. NB: Tar du tak i beina, brenner du deg, samtidig som du trolig river av beina.

  4. Lag en grov potetstappe av potetene med en sleiv eller potetstapper. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer smør eller melk. Ha gjerne i litt revet parmesan også.

  5. Sett gryta på en rist nederst i stekeovnen. Skru ovnen på til 220 grader.

  6. La det stå i en times tid. Ta av lokket, og stek videre i 15-20 minutter, til skinnet på kyllingen er gyllent.

  7. Du kan gjerne sette på grillelementet.

  8. Stikk gjerne i låret for å sjekke at det er nok stekt. Væsken som renner ut, skal være blank.

SÅ ENKELT: Potetene går i gryta med kyllingen, og så lager du potetstappe på null komma niks - med kjempegod smak.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (40 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN