Viestads klassiske sviskegrøt med byggryn
Viestads klassiske sviskegrøt med byggryn Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 50min

Viestads klassiske sviskegrøt med byggryn

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 50min

Viestads klassiske sviskegrøt med byggryn

LAG GJERNE PÅ FORHÅND: Sviskegrøten blir bare bedre av å stå. Så lag den gjerne på forhånd.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (15 stemmer)
Det er lett å glemme hvor godt det er med denne klassiske juledesserten. Den tar ikke veldig lang tid å lage, og kan godt lages på forhånd, for den blir bare bedre av å stå.   God som dessert, som fyll i medisterkaker, eller blandet i yoghurt som frokost. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
9dl
Fløte(til servering)

SLIK GJØR DU

  1. Hvis du har tid, legg byggryn bløt i en times tid før du lager sviskegrøten. Dette gjør gryna litt mykere, men er ikke avgjørende.

  2. Hakk sviskene. Ha så svisker, byggryn og 9 desiliter vann i en liten gryte med lokk. Kok opp, skru ned varmen og la trekke på lav varme i 40 minutter. 

  3. Rør fra tid til annen. Spe med mer vann hvis den blir for tørr.

  4. Server med iskald fløte.

LAG GJERNE PÅ FORHÅND: Sviskegrøten blir bare bedre av å stå. Så lag den gjerne på forhånd.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN