Viestads medisterkaker med svisker
Viestads medisterkaker med svisker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t

Viestads medisterkaker med svisker

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t

Viestads medisterkaker med svisker

LAG MYE: Disse er like gode dagen etter, så lag litt ekstra.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (10 stemmer)
Medisterkaker kan være så kjedelige, så kjedelige. Men de kan bli en helt annen opplevelse hvis du tilsetter mer krydder og fyller dem med svisker. Viestad synes det aller beste er å bruke sviskegrøt. Men hvis du ikke har tid og ork til å lage det også, kan du bruke hakkede svisker.     Lag mye – de er like gode dagene etterpå. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
0.5ts
Muskatnøtt(nyrevet)
1ts
Ingefær(malt)
3ts
Salt(hvis deigen ikke er saltet)
200g
Svisker(eller 2,5 dl sviskegrøt)
Salvie(frisk)
Smør(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Bland medisterdeig, mel, melk, krydder og salt til du har en jevn, nokså løs deig.  

  2. Varm smør i stekepanna.

  3. Hvis du ikke skal bruke sviskegrøt, bland hakket sviske med litt salvie.  

  4. Fukt hendene, og ha en spiseskje og en teskje i et glass vann. Bre en spiseskje farse utover hånden. Legg en teskje sviskegrøt eller hakket sviske oppå. Bre over med farse igjen, slik at det dekker fyllet. Legg ett salvieblad oppå.  

  5. Fortsett med resten av deigen.  

  6. Stek medisterkakene i panna, 4-5 minutter på hver side. 

LAG MYE: Disse er like gode dagen etter, så lag litt ekstra.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN