nivå
Lett
totalt
45min
Viestads snegler i kryddersmør
nivå
Lett
totalt
45min
Viestads snegler i kryddersmør
Deilig kryddersmør, slik du får det i Frankrike.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (32 stemmer)
I Norge får du bare frosne snegler (hvis du ikke lever på Hvaler, der innførte vingårdssnegler overvintrer), som ofte kommer i et intetsigende krydder- eller urtesmør. Det beste er å skylle det av i rennende lunka vann, og lage sitt eget smør.
Denne oppskriften er basert på en oppskrift av Alain Ducasse. Franskmennene regner at 120 gram kryddersmør går til 12 snegler.
Hvis du synes det er litt i meste laget, husk at smøret holder seg godt. Server med masse brød.Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Franske klassikere
DETTE TRENGER DU
PERSONER100g
1fedd
Hvitløk(most)
3ss
Bladpersille( finhakket)
1ss
2ts
Steinsopp(tørket, finhakket (kan sløyfes))
1ss
Sjalottløk(finhakket)
1ss
Spekeskinke(finhakket)
10stk
SLIK GJØR DU
Ta ut smøret en halvtime i forkant, så det blir romtemperert. Bland steinsoppen med 1 spiseskje kokende vann og la svelle.
Bland smøret med alle ingrediensene. Det letteste er å gjøre det i en bolle med en sleiv. Legg et lag plast utover kjøkkenbenken. Bre smøret utover, og rull til en sylinder.
Deilig kryddersmør, slik du får det i Frankrike.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (32 stemmer)