Viestads snegler i kryddersmør Oppskrift
nivå
Lett
totalt
45min

Viestads snegler i kryddersmør

nivå
Lett
totalt
45min

Viestads snegler i kryddersmør

Deilig kryddersmør, slik du får det i Frankrike.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (32 stemmer)
I Norge får du bare frosne snegler (hvis du ikke lever på Hvaler, der innførte vingårdssnegler overvintrer), som ofte kommer i et intetsigende krydder- eller urtesmør. Det beste er å skylle det av i rennende lunka vann, og lage sitt eget smør. Denne oppskriften er basert på en oppskrift av Alain Ducasse. Franskmennene regner at 120 gram kryddersmør går til 12 snegler. Hvis du synes det er litt i meste laget, husk at smøret holder seg godt. Server med masse brød.Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Franske klassikere

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
1fedd
Hvitløk(most)
3ss
Bladpersille( finhakket)
2ts
Steinsopp(tørket, finhakket (kan sløyfes))
1ss
Sjalottløk(finhakket)
1ss
Spekeskinke(finhakket)
10stk

SLIK GJØR DU

  1. Ta ut smøret en halvtime i forkant, så det blir romtemperert. Bland steinsoppen med 1 spiseskje kokende vann og la svelle.

  2. Bland smøret med alle ingrediensene. Det letteste er å gjøre det i en bolle med en sleiv. Legg et lag plast utover kjøkkenbenken. Bre smøret utover, og rull til en sylinder.

  3. Forvarm ovnen til 180 grader. Sett en liten ildfast form i ovnen. Hvis det allerede er smør på sneglene, skyll dem i lunka vann. Gni inn sneglene med rikelig med smør, så hele sneglehuset er fullt, og gjerne litt rundt. Ha i den varme formen og stek i 10-12 minutters tid, til smøret freser livlig.

Deilig kryddersmør, slik du får det i Frankrike.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (32 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN