Vigdis Rosenkildes påskemarsipan Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
2t

Vigdis Rosenkildes påskemarsipan

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
2t

Vigdis Rosenkildes påskemarsipan

PÅSKEMARSIPAN: Lag din egen lakriskonfekt til påske, pynt med biter av tørket frukt eller hakkete nøtter.

Foto: Carina Krüger / All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (59 stemmer)
Det er veldig enkelt å lage god marsipan selv.   De fleste skålder mandlene før bruk, men personlig liker jeg å lage marsipan med hele mandler, altså inkludert mandelskallet - det gir en mer nøttete smak.   Smak deg til hva du liker best.   Smaksett eventuelt med noen noen dråper av det du liker best, for eksempel presset appelsin eller sitron, Cointreau, Baileys, cognac eller sherry.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
3stk
Eggehvite(2-3 stk, juster v behov)

SLIK GJØR DU

  1. Tilsett 2 eggehviter og bland godt. 

  2. Kna massen godt. Blir den for tørr så tilsett litt eggehvite. Blir den for bløt, så tilsett melis eller mandelmel. 

  3. Lag kuler, pølser eller egg. De kan pyntes med temperert sjokolade og / eller biter av tørket frukt og nøtter.

  4. Eventuelt: Skåld mandlene ved å legge dem i kokende vann i 3-4 minutter, hell vannet av ved bruk av dørslag, og klem mandlene ut av skallet.

  5. Mandlene må være helt tørre før bruk. Tørk på kjøkkenbenken (dette tar gjerne noen dager) eller tørk i ovnen på 55 grader med døren på gløtt i cirka en time.

  6. Mal mandlene først én gang, så tilsett melis og mal en gang til.

  7. Sett til side noen desiliter slik at du kan justere massen senere.

  8. Del gjerne massen i flere deler slik at du kan smaksette med forskjellige ting (for eksempel: sitrus eller alkohol).

  9. Tilsett bare noen dråper av gangen. Både for å ikke overdøve mandelsmaken, men også for å beholde konsistensen som blir påvirket av vann.

PÅSKEMARSIPAN: Lag din egen lakriskonfekt til påske, pynt med biter av tørket frukt eller hakkete nøtter.

Foto: Carina Krüger / All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (59 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN