Viltfilet på sellerirot Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Viltfilet på sellerirot

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Viltfilet på sellerirot

Har du en liten, lekker filet kan du bake en sellerirot, skjære en skive og bruke den som en “tallerken”. Bakt selleri er suverent til viltkjøtt. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (1 stemmer)
Vilt hører høsten til. Rund om i de tusen frysere ligger de lekreste lekkerbiskener. Altfor ofte blir det glemt. Det er synd og skam om det flotte viltkjøttet ikke blir spist. Ironisk nok kastes fjorårets jaktutbytte for å få plass til denne høstens fangst. Rådet er å dele kjøttet i mindre biter. I denne oppskriften bruker du det viltkjøttet og den soppen du har tilgengelig. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Elgkjøtt(filet, eller annet viltkjøtt)
1stk
1ss
Smør(til steking)
1bunt
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Rens selleriroten og pakk den inn i folie. Bak i omtrent 45-50 minutter.

  2. Hakk sjalottløk og plommekjøtt i biter. Stek til løken er blank, ha på fløte og la det koke seg tykt. Smak til med salt og pepper.

  3. Stek fileten på høy varme på begge sider, til den har litt skorpe. Stek soppen sammen med kjøttet. Ha på salt og pepper.

  4. Skjær skiver av selleriroten, legg på saus, sopp og kjøtt. Ha på salt, pepper og timian.

Har du en liten, lekker filet kan du bake en sellerirot, skjære en skive og bruke den som en “tallerken”. Bakt selleri er suverent til viltkjøtt. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN