Viltgryte med reinskav
Viltgryte med reinskav Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Viltgryte med reinskav

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 20min

Viltgryte med reinskav

GJESTEMAT:Viltgryte står ofte på menyen når NRK-profil Anne Rimmen og samboeren, motocrosskjøreren Ailo Gaup, inviterer gjester.

Foto: Dagbladet

Inneholder

Laktose

Oppskrift

tfa@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (67 stemmer)
I denne viltgryten finner du både reinskav, sopp og bacon i smaksrik saus med både rømme, fløte og brunost. Oppskriften kan du gjøre til din etterhvert som du får erfaring. Det er bare å legge til og trekke fra og få retten slik du liker den best. NRK-profil Anne Rimmen og motocrosskjøreren Ailo Gaup serverer den med lettdampet brokkoli og poteter eller ris.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
1pakke(r)
1beger
Seterrømme(eller lettrømme)
1stk
3stk
6stk
Hvit sjampinjong (champignon)(store, evt kantarell)
0.5l
Melk(Eller fløte, eventuelt litt av hver)
Brunost(etter smak)
Einerbær(knuste, etter smak)
Tyttebær(etter smak)
Rødvin(etter smak)
Sellerirot(etter smak)
Kraft(helst viltkraft, etter smak)

SLIK GJØR DU

  1. Stek bacon og løk i smør, og ha det over i gryten. Stek grønnsakene og ha dem over i gryten.

  2. Vend kjøttet i litt mel (valgfritt), og brun det. Krydre med salt og pepper. Ha alt i gryten, og tilsett væsken. 

  3. Kok opp og la det trekke på svak varme i ca en time eller til kjøttet er mørt. Smak til med einebær og/eller tyttebær, rødvin, fløte/melk/rømme og brunost. Pynt gjerne med hakkede urter ved servering.

  4. Server med lettdampet brokkoli, poteter eller ris.

GJESTEMAT:Viltgryte står ofte på menyen når NRK-profil Anne Rimmen og samboeren, motocrosskjøreren Ailo Gaup, inviterer gjester.

Foto: Dagbladet

Inneholder

Laktose

Oppskrift

tfa@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (67 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN