Viltsteik med saus Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
2t
totalt
3t

Viltsteik med saus

nivå
Vanskelig
aktiv
2t
totalt
3t

Viltsteik med saus

Saftig viltsteik med saus Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.8 (6 stemmer)
Bruk sjyen fra steken når du skal lage sausen. Einerbær og geitost setter god viltsmak, men også friske urter som rosmarin og timian kan være godt i viltsausen.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Reinsdyrkjøtt(eller elgsteik)
1.5ts
2stk
1stk
7.5dl

Viltsaus

2.5ss
4dl
1dl
Crème fraîche(evt. kremfløte)
1ss
Gelé(rognebær, rips)

SLIK GJØR DU

  1. Gni inn steiken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet. Legg steiken i en ildfast form sammen med løk i båter og gulrot i skiver. Tilsett vannet. Sett formen inn i ovnen ved 125°.


  2. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av steikens tykkelse. Når steketermometeret viser ca. 70°, har steiken en rosa snittflate og ved ca. 76° er den gjennomstekt. La steiken hvile mens du lager sausen.


  3. Lag en brun saus ved å smelte smør og røre inn mel. Lag en bruning uten at det blir for varmt. Rør hele tiden. Spe med den varme kraften fra stekingen og spe evt. på med mer kraft eller buljong. Smak sausen til med 2-3 ss Snøfrisk eller noen skiver brunost, bærgelé og noen knuste einerbær. Juster fargen på sausen med sukkerkulør. Sausen skal være lys brun.


  4. Skjær steiken i tynne skiver og server reinsdyrsteiken for eksempel med stekt sopp, rosenkål, hermetiske pærer med gelé, kløftpoteter og viltsaus. Rørte tyttebær smaker også godt til.

Saftig viltsteik med saus Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.8 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN