Wallenbergare «kebab» på spyd
Wallenbergare «kebab» på spyd Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Wallenbergare «kebab» på spyd

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Wallenbergare «kebab» på spyd

Smalhansversjonen av den populære svenske klassikeren.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er Smalhansversjonen av den populære svenske klassikeren «wallenbergare», kjøttboller opprinnelig laget av kvernet kalvekjøtt. Den fargerike paprikasausen er nydelig til!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Kjøttdeig(av kalv, finmalt)
250g
Kjøttdeig(av svin, finmalt)
1stk
4ss
Brød(raspet)
0.5ts
Fennikel(malt)

SLIK GJØR DU

  1. Kjør sammen kjøtt og salt i en kjøkkenmaskin, eller kna godt, ha i egg og kjør litt til – og spe til slutt med fløte. 

  2. Ha i de andre krydderne og brødrasp. Stek en liten prøvekake for å teste om det er passe krydret. 

  3. Klem kjøttdeigen rundt grillspyd eller lag boller. Grill godt på begge sider. 

  4. Server gjerne med en risonisalat med oliven, granateple, stangselleri og stekt halloumi blandet med god olivenolje. 

  5. Server de nygrillede kebabene sammen med salat og paprikasaus. 

  6. Gni paprikaen med litt olje og grill på høy varme til skinnet begynner å bli svart og løsner. Hvis du legger dem i en boks med lokk til de blir kalde, er det lett å få av skinnet. 

Smalhansversjonen av den populære svenske klassikeren.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN