Wienerlengde med appelsinkrem og sjokoladeglasur
Wienerlengde med appelsinkrem og sjokoladeglasur Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t 30min

Wienerlengde med appelsinkrem og sjokoladeglasur

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t 30min

Wienerlengde med appelsinkrem og sjokoladeglasur

Smaker best nystekt, men kan godt fryses hvis du venter med glasuren. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Dette er en forenklet måte å lage wienerbrød hjemme på. Appelsinkremen i fyllet og sjokoladeglasuren på toppen gjør lengden kjempegod!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Appelsinkrem

30g
Smør(mykt)
0.5dl
Appelsinmarmelade(bitter, engelsk)

Deig

0.25pakke(r)
Gjær(cirka 12 g)
1dl
Melk(kald)
100g
Smør(kaldt)

Sjokoladeglasur

0.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Miks alle ingrediensene til appelsinkremen med stavmikser til en glatt krem og sett den til side.

  2. Smuldre gjæren i en kjøkkenmaskin og løs gjæren opp i melken sammen med sukkeret. Skjær smøret i biter og legg i maskinen sammen med melet. Miks sammen til en deig.

  3. Ta deigen opp på bakebordet. Kjevle den ut til et rektangel, ca. 20 x 30 cm og fordel fyllet midt ut på lengden slik at 1/3 av deigen dekkes. Brett over resten av deigen fra begge sider. Legg lengden på bakepapir på stekeplate og la deigen stå og heve i 1 ½ time i romtemperatur.

  4. Sett ovnen på 200°. Pisk egget sammen og pensle lengdene. Strø over mandler og perlesukker etter smak.

  5. Stek lengden midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den avkjøles på stekeplaten.

  6. Rør sammen alle ingrediensene til glasuren og dekorer lengden. Skjær lengden i biter og nyt!

Smaker best nystekt, men kan godt fryses hvis du venter med glasuren. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN