Wok med rød spisskål
Wok med rød spisskål Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Wok med rød spisskål

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Wok med rød spisskål

FARGEFEST: Wok med rød spisskål er vakker å se på og smaker godt.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Wok med rød spisskål er en rett som passer hele året. Får du ikke tak i rød spisskål, kan du bruke stimlet hodekål eller kinakål. Om du ønsker en mer mettende rett, tilsett litt strimlet kylling eller annet stekt kjøtt. Rensede reker eller scampi passer også godt.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Rød spisskål(strimlet)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
2ts
Ingefær(revet, frisk ingefær)
0.5stk
Rød chili(renset og finhakket)
4stk
Vårløk(grovkuttet)
2stk
Gulrot(tynne skiver)
100g
Sukkererter(delt i to på langs)
1ss
Soyasaus(søt type, kecap manis)
1ss
Koriander(hakket, frisk koriander)

SLIK GJØR DU

  1. Varm oljen i en wok eller dyp stekepanne. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres det raskt i ca. 1/2 minutt. Tilsett vårløk og stek den i 1 minutt.

  2. Hell på soyasaus og søt søt soyasaus (kecap manis), skru ned varmen og la retten surre i 3-4 minutter til grønnsakene begynner å bli myke.  Dryss over finhakket koriander til slutt. Server gjerne woken med nudler eller ris.

  3. Rør inn gulrot og sopp og stek blandingen videre i 2 minutter. Rør inn kålen og sukkerertene og stek videre i 1 minutt.

FARGEFEST: Wok med rød spisskål er vakker å se på og smaker godt.

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt / Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN