Rødkittost

Rødkittost

Rødkittost

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        0
        Proteiner
        0
        Fett
        0
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Rødkittoster er en ostefamilie som får sitt navn fra fargen på skorpen. Fargen kommer av at osten vaskes med saltlake med jevne mellomrom. Saltlaken kan inneholde forskjellige ting som krydder eller alkohol. Denne blandingen, som alltid hemmeligholdes av produsenten, er med på å gi osten farge, aroma og smak. De mest kjente rødkittostene er Munster, Morbier og Epoisses. De har som regel en meget utpreget aroma og lukter som oftest kraftigere enn de smaker. Dette er oster som ikke lagres så veldig lenge, men som gir fantastiske smaksopplevelser.