Tradisjonell viltsaus
Tradisjonell viltsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Tradisjonell viltsaus

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Tradisjonell viltsaus

GJØR SUSEN: En god saus er prikken over i'en. Å bli god på sauser handler først og fremst om å smake. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (4 stemmer)
Brimi har mange gode oppskrifter på viltsaus, men han kommer stadig tilbake til denne enkle og tradisjonelle varianten laget med sausbruning og sjy fra elgsteika. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1l
Kraft(fra viltkjøttet)
Salt(smak til)
2skiver

SLIK GJØR DU

  1. Ha smøret i en kjele, la det smelte og ha i melet. Rør dette på middels varme til du får en fin og brun sausbruning. Ha gjerne i einebærene under bruningen, da setter de ekstra god smak. 

  2. Ha i sjy, og kok opp mens du rører. La det småkoke i 15 minutter. Pass på å røre jevnlig i kjelen. 

  3. Smak til med litt salt, og ha i brunost og fløte. La så sausen småkoke i 5 minutter, og den er ferdig til servering.

GJØR SUSEN: En god saus er prikken over i'en. Å bli god på sauser handler først og fremst om å smake. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN