Eplekake i langpanne
Eplekake i langpanne Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Eplekake i langpanne

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Eplekake i langpanne

Tradisjonell eplekake med kaneldryss. Smaker best lunken eller varm. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Tradisjonell eplekake med kaneldryss. Kan også serveres med is eller vispet krem. Oppskriften er til cirka 18 kakebiter. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Eple(syrlige)
2stk
50g
Smør(smeltet)
1dl
1.5ts

SLIK GJØR DU

  1. 1. Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland sammen smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

    2. Hell deigen i en langpanne ca. 22x30 cm kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.

    3. Hell vannet av eplebåtene, legg dem taksteinslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i cirka 30 minutter. Skjær kaken i biter ved servering.

Tradisjonell eplekake med kaneldryss. Smaker best lunken eller varm. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN